Βακαλάος στην λαδόκολλα με αρώματα

μερίδες: 4
χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
χρόνος μαγειρέματος:


• 700 γρ. βακαλάος φιλέτο
• 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φέτες
• 1 κ.γ. δενδρολίβανο (αποξηραμένο)
• ½ κ.γ. ρίγανη
• 1-2 φύλλα δάφνης αποξηραμένα, θρυμματισμένα
• αλάτι, πιπέρι
• ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
• χυμός 1 λεμονιού


Αναμιγνύω το σκόρδο, το δενδρολίβανο, τη ρίγανη, τη δάφνη, και το αλατοπίπερο και πασπαλίζετε με το μείγμα τα φιλέτα του βακαλάου να πάει παντού.
Διπλώνω ανά δύο φιλέτα σε λαδόκολλα σαν πακέτο. Βάζω τα πακετάκια μου σε ένα ταψί και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20’.
Όταν ψηθούν βγάζω τα πακέτα από το ταψί. Αν θέλω τα αφήνω στην λαδόκολλα και περιχύνω με το λάδι και το χυμό λεμονιού που έχω χτυπήσει στο σέικερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: