Ψητά φιλέτα γλώσσας με υπέροχη κρούστα

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Χρόνος αναμονής: 30’
Χρόνος μαγειρέματος: 15’


·        4 φιλέτα γλώσσας
·        3 κουταλιές αλεύρι
·        6 κουταλιές σουσάμι (ή 3 κουταλιές αμύγδαλα σε νιφάδες)
·        2 κουταλάκια μουστάρδα πικάντικη 2 κουταλάκια ντοματοπελτές
·        1/2 κουταλάκι εστραγκόν
·        ½ κούπα γάλα
·        1 κουταλιά ελαιόλαδο
·        αλάτι – πιπέρι
·        2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
Σε ένα ρηχό πιάτο ανακατεύω το αλεύρι με το σουσάμι. Σε ένα μπωλ βάζω τη μουστάρδα, τον πελτέ, το εστραγκόν, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύω. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζω το γάλα. Παίρνω ένα φιλέτο και το βουτάω στο γάλα και από τις δύο πλευρές. Αλείφω την μία πλευρά με το μίγμα της μουστάρδας και μετά το βουτάω στο πιάτο με το αλεύρι και το σουσάμι. Κάνω το ίδιο και από την άλλη πλευρά του φιλέτου και επαναλαμβάνω για όλα τα φιλέτα.
Αφήνω τα ψάρια στο ψυγείο για μισή ώρα. Ψήνω στην σχάρα στο γκριλ για 15’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: