Χρόνος προετοιμασίας: 30’
Χρόνος αναμονής: 55 μέρες
- 1 1/4 κιλό βύσσινα
- 5 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 ξυλάκι καννέλα
- 4-6 ολόκληρα μοσχοκάρφια
- τριμμένο μοσχοκάρυδο (1 καρπός)
- 1 1/2 λίτρο (περίπου) μπράντυ
Βάζω τα βύσσινα με τα κουκούτσια, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά σε ένα βάζο. Το κλείνω καλά και το τοποθετώ σε ζεστό και ευήλιο μέρος. Αφήνω το μείγμα να "ψηθεί" στον ήλιο για 40 ημέρες ανακινώντας το μια φορά ημερησίως. Μόλις περάσει αυτό το χρονικό διάστημα, προσθέτω το μπράντυ και φυλάω το βάζο σε δροσερό και ξηρό μέρος για άλλες 2 εβδομάδες. Για την φύλαξη του μεταφέρω το ποτό μου σε μπουκάλια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου