Χρόνος προετοιμασίας: 25’
Χρόνος ψησίματος: 20-25’
· 1½ ποτήρι νερού ελαιόλαδο
· 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
· 1 ποτήρι χυμός φρέσκο πορτοκάλι
· 1 λεμόνι (χυμός)
· 1/2 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ κονιάκ
· 1/2 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ ούζο
· 1 φακελάκι αμμωνία
· 1 κ.γλ. (κοφτό) σόδα
· 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
· 1/2 κ.σ. κανέλα
· 1/2 κ.σ. γαρίφαλο
· όσο πάρει, περίπου 1.200 γραμμ. αλεύρι μαλακό
Για την επικάλυψη
· 3 κ.σ. νερό
· 2 κ.σ. ζάχαρη
· 250 γραμμ. σουσάμι
Σε μια λεκάνη βάζω το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τα κανελογαρίφαλα. Ανακατεύω πολύ καλά με σύρμα. Διαλύω την αμμωνία στο μισό χυμό και την προσθέτω στο μίγμα μου. Διαλύω τη σόδα στον υπόλοιπο χυμό και την προσθέτω, μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού, το ούζο και το κονιάκ. Αρχίζω να βάζω το αλεύρι ζυμώνοντας το μείγμα μέχρι να έχω μια μαλακή και αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Πλάθω σε κουλουράκια στρογγυλά.
Ανακατεύω με κουτάλι τα υλικά της επικάλυψης. Ένα ένα κουλουράκι το βουτάω στα υλικά της επικάλυψης και στο σουσάμι. Τα βάζω στην λαμαρίνα που έχω στρώσει λαδόκολλα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς σε αέρα στη μεσαία σχάρα για 20΄-25΄ ώσπου να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου