Ριζότο με γαρίδες και αρώματα

Μερίδες: 8
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος μαγειρέματος: 35’

  • 1 Κιλό Γαρίδες
  • 500 Γραμμάρια Ρύζι καρολίνα
  • ½ Κούπα Ελαιόλαδο
  • 1 Μέτριο Πράσο, μόνο το άσπρο μέρος, ψιλοκομμένο
  • 2 Φρέσκα Κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 – 2 Σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • ½ Κούπα Λευκό ξηρό κρασί
  • 5 ½ Κούπες Ζωμό γαρίδας ή κότας
  • 2 Κουταλιές Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 Κουταλιές Άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2 Κουταλιές Παρμεζάνα, τριμμένη
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βράζω τις γαρίδες σε 7 κούπες νερό για πέντε λεπτά και κρατάω το ζωμό.
Σε μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω το πράσο, τα κρεμμύδια και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτω το ρύζι και ανακατεύω για μερικά λεπτά.
Σβήνω με το κρασί και ανακατεύω μέχρι να το πιει. Προσθέτω αλάτι και πιπέρι.
Αρχίζω να ρίχνω με την κουτάλα ζωμό, μία κάθε φορά, ανακατεύοντας μέχρι να πιει το ζωμό και προσθέτω ξανά μια κουτάλα. Επαναλαμβάνω μέχρι να ψηθεί το ρύζι, γύρω στα 20 – 25 λεπτά, αλλά στο τέλος πρέπει να κρατάει λίγο το ρύζι.
Ρίχνω τις γαρίδες με την τελευταία κουτάλα ζωμό, τον μαϊντανό και τον άνηθο και ανακατεύω. Ρίχνουμε και την παρμεζάνα.
Σκεπάζω με το καπάκι και το αφήνω για άλλα 5’.
Σερβίρω πασπαλίζοντας με λίγη τριμμένη παρμεζάνα άνηθο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: