Ρύζι από την Αρμενία

Μερίδες: 2
Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος μαγειρέματος: 35’

 

  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι άβραστο ρύζι
  • 60 γρ. μικρές χυλοπίτες (τουτουμάκια)
  • 2 φλιτζάνια ζωμός κότας
  • βασιλικός
Λειώνω το βούτυρο σε μία κατσαρόλα, προσθέτω τις χυλοπίτες και μαγειρεύω μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτω το ρύζι και ανακατεύω μέχρι να δέσει με το βούτυρο. Μαγειρεύω σε μέτρια έως δυνατή φωτιά για 1 λεπτό. Προσθέτω το βασιλικό, το ζωμό και ανακατεύω καλά.
Χαμηλώνω τη φωτιά, κλείνω με το καπάκι και το αφήνω για 25-30 λεπτά μέχρι να γίνει το ρύζι. Το αποσύρω από τη φωτιά, το αφήνω για 5 λεπτά σκεπασμένο με το καπάκι, και σερβίρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: