Γρανίτα με καρπούζι, ρούμι και δυόσμο

Μερίδες: 3
Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Χρόνος αναμονής: 5 ώρες

  • 2 φέτες καρπούζι κομμένο σε κομμάτια
  • 1 σφηνάκι ρούμι
  • 8 φύλλα δυόσμου
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού νερό 
Ανακατεύω στο multi το καρπούζι, το ρούμι και το δυόσμο. Βάζω σε ένα κατσαρολάκι το νερό και τη ζάχαρη και τα αφήνω να πάρουν 2-3 βράσεις. Βγάζω το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει. Ανακατεύω το καρπούζι με το σιρόπι. Τα βάζω σε ένα μεταλλικό σέικερ και το αφήνω στην κατάψυξη για 1 ώρα. Ανακατεύω με ένα πηρούνι και το ξαναβάζω στην κατάψυξη για 4 ώρες. Ανακατεύω για λίγο στο multi. Σερβίρω με μία φέτα καρπουζιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: