Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος αναμονής: 12 ώρες
- 250 γρ. Ρεβίθια
- 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1 και ½ κ.γ. αλάτι
- Χυμός από 2 λεμόνια
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι για πασπάλισμα
- 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο για πασπάλισμα
Μουσκεύω για 1 βράδυ τα ρεβίθια. Την επόμενη μέρα τα πλένω και τα βράζω χωρίς αλάτι. Τα στραγγίζω κρατώντας 1 ποτήρι από το ρεβιθόζουμο, και τα χτυπάω στο multi. Ρίχνω και τα υπόλοιπα υλικά στο multi εκτός από τον μαϊντανό και το κόκκινο πιπέρι. Αν είναι πηχτό προσθέτω λίγο από το ρεβιθόζουμε μου. Δοκιμάζω και χρειάζεται προσθέτω αλάτι και λεμόνι. Σερβίρουμε σε πιάτο αφού πασπαλίσουμε με το κόκκινο πιπερί και τον μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου