Στριφτή κασερόπιτα

Μερίδες: 10
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος ψησίματος: 45'

 

  • 4 κούπες τριμμένο κασέρι
  • 4 κούπες τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 1 κούπα λιωμένο βούτυρο
  • 6 αυγά
  • 1 1/2 κούπα γάλα

Ανακατεύω τα δύο τυριά, το πιπέρι και το αλάτι. Παίρνω ένα φύλλο, βουτυρώνω το μισό και διπλώνω από πάνω το άλλο μισό φύλλο. Αλείφω πάλι με βούτυρο και πασπαλίζω με μπόλικο τυρί. Τυλίγω σε ρολό, ξεκινώντας από τη μακριά πλευρά. Τυλίγω κατά τον ίδιο τρόπο σε μακριά ρολά (μπαστούνια), όλα τα φύλλα. Βουτυρώνω ένα μεγάλο ταψί και σχηματίζω με τα ρολά ένα μεγάλο σαλιγκάρι, καλύπτοντας τον πάτο του ταψιού. Αλείφω την επιφάνεια με το βούτυρο που περίσσεψε. Χτυπάω τ' αυγά με το γάλα και περιχύνω την πίτα. Την αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα, να πιει το γάλα, και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45' ή ώσπου να ροδίσει καλά. Την σερβίρω ζεστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: