Μερίδες: 20 κροκέτες
Χρόνος προετοιμασίας: 20'
Χρόνος μαγειρέματος: 20'
- 6 πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες στο Multi
- 50 ml γάλα χλιαρό
- 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 150 γρ. Φέτα θρυμματισμένη
- 100 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
- 2 αυγά χτυπημένα
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Τριμμένη φρυγανιά για το πανάρισμα
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Ανακατεύω όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και ζυμώνω ώσπου να έχω μία ζύμη μαλακιά που να μην κολλάει στα χέρια. Πλάθω σε μικρές κροκέτες σαν μπαλάκια και τις περνάω από ένα μπωλ που έχω βάλει την φρυγανιά μου. Τις αφήνω στο ψυγείο για περίπου ½ ώρα να σφίξουν. Τις τηγανίζω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου