Σολωμός με άρωμα σκόρδου

Μερίδες: 2
Χρόνος Προετοιμασίας: 10’
Χρόνος ψησίματος: 20’

  • 2 φέτες σολομού
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • λίγο κόκκινο τσίλι πολύ ψιλοκομμένο
  • 8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φλυτζάνι ψαρόζουμο
  • Άνηθος
  • αλάτι & πιπέρι
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος για το γαρνίρισμα
Σοτάρω σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο με το σκόρδο. Προσθέτω τον άνηθο, το τσίλι και τις φέτες του σολομού. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το ζωμό. Σιγοβράζω τα φιλέτα, γυρίζοντάς τα που και που για 8 λεπτά περίπου. Όταν ψηθούν, τα βάζω σε πιατέλα. Σιγοβράζω το ζουμί στο τηγάνι, περίπου για 10 λεπτά, μέχρι να μείνει το μισό φλυτζάνι. Με αυτό περιχύνω τις φέτες του σολομού. Γαρνίρω με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: