Μερίδες: 8
Χρόνος προετοιμασίας: 30'
Χρόνος ψησίματος: 30'
Χρόνος προετοιμασίας: 30'
Χρόνος ψησίματος: 30'
Για τη σάλτσα:
- 400 γρ.
- 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. λάδι
- 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1/4 κούπας κέτσαπ
- 20 σταγόνες Tabasco sauce
- 1/4 κουταλάκι κύμινο
- 1 κ.γ. κόλιαντρο
- 2 κουταλιές ξίδι balsamico
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη γέμιση:
- 2 κουταλιές λάδι
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κούπες μανιτάρια κονσέρβας σε φετάκια
- 300 γρ. καβουροποδαράκια σε κομματάκια
- 1/4 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κούπα τριμμένο τυρί κίτρινο μαλακό
- 16 τορτίγιες
Για το σερβίρισμα:
- Μαϊντανός
- 1 πιπεριά σε ροδέλες
Σοτάρω το σκόρδο και το κρεμμύδι να μαραθούν καλά σε μία κατσαρόλα. Χτυπάω τα ντοματάκια με την πιπεριά στο μπλέντερ. Αδειάζω μέσα στην κατσαρόλα το μίγμα ντομάτας - πιπεριάς, προσθέτω την κέτσαπ, το Tabasco, το κύμινο, το κόλιαντρο, το ξίδι και τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζω και σιγοβράζω, ώσπου να δέσει ελαφρά η σάλτσα.
Για τη γέμιση:
Σοτάρω τα φρέσκα κρεμμυδάκια στο λάδι. Ρίχνω μέσα τα μανιτάρια κι τα ανακατεύω επάνω στη φωτιά να μαραθούν. Τα ανακατεύω με το καβούρι, το μαϊντανό και το τυρί. Αλείφω τις τορτίγιες με λίγη σάλτσα. Μοιράζω το μίγμα της γέμισης στις τορτίγιες, τις τυλίγω σε φλογέρες και τις αραδιάζω σε πυρίμαχο σκεύος. Τις περιχύνω με την υπόλοιπη σάλτσα. Της ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 20'. Τις γαρνίρω με φυλλαράκια μαϊντανό και ροδέλες πιπεριάς. Σερβίρονται ζεστές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου