Σουπιές κρασάτες

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 30'
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα και 30'

 

  • 1 κιλό σουπιές
  • 1 κιλό κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 1 κούπα λάδι
  • 6 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
  • 1 κούπα λευκό ξηρό κρασί
  • 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 10 κόκκους πιπέρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Καθαρίζω, πλένω και κόβω τις σουπιές σε κομμάτια. Τις βάζω σε κατσαρόλα, επάνω σε μέτρια φωτιά και τις σιγοβράζω, ώσπου να εξατμισθούν τα υγρά τους. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, ώσπου να γίνουν διάφανα. Ρίχνω μέσα τις σουπιές και τις ανακατεύω επάνω σε δυνατή φωτιά, για 2'. Διαλύω τον πελτέ ντομάτας σε 1/4 κούπας νερό και τον ρίχνω μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα με τις σουπιές. Σκεπάζω και τις σιγοβράζω, ώσπου να μείνουν με πολύ λίγη σάλτσα (περίπου 1 ώρα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: