Παπαρδέλες με φιλετάκια σβησμένα με κρασί

μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά 
  • 500 γραμμ. παπαρδέλες
  • 500 γραμμ. φιλέτο μοσχαρίσιο ή κόντρα ψιλοκομμένο σε λωρίδες
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους κομμένα
  • 4 μανιτάρια πορτομπέλο, μεγάλα και ψιλοκομμένα
  • 1/3 φλιτζ. τσαγ. λευκό ξηρό κρασί
  • 6 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες σε καρεδάκια
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • παρμεζάνα για το γαρνίρισμα
Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι. Σοτάρω το φιλέτο για 2΄ από την κάθε μεριά και προσθέτω τα μανιτάρια, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια. Τα σοτάρω για 3΄ και σβήνω με το κρασί. Προσθέτω τα καρέ ντομάτας, το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βράζω τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 10΄.
Εν τω μεταξύ βράζω τις παπαρδέλες σε αρκετά αλατισμένο νερό.
Τις σουρώνω και τις ρίχνω μέσα στην σάλτσα. Βράζω σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά και σερβίρω πασπαλίζοντας με παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: