Αραμπιάτα η αυθεντική

μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά

  • 500 γρ. πέννες
  • 500 γρ. ντομάτες κονκασέ
  • 150 γρ. μπέικον ή πανσέτα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1-2 καυτερές πιπερίτσες ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. Τριμμένη παρμεζάνα
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα
  • 5 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
Σε μία κατσαρόλα βράζω τις πέννες, ρίχνοντας στο νερό αρκετό αλάτι και μια σταγόνα ελαιόλαδο. Κρατάω μισό ποτήρι μακαρονόζουμο Σε ένα τηγάνι ρίχνω λίγο ελαιόλαδο και σοτάρω την καυτερή πιπεριά για να βγάλει τα αρώματα της και την πανσέτα. Προσθέτω τη ντομάτα και αφήνω να βράσει για 5 λεπτά. Προσθέτω λίγο μακαρονόζουμε για να είναι πλούσια η σάλτσα μου. Μόλις σουρώσω τα μακαρόνια τα ρίχνω κατευθείαν στο τηγάνι και ανακατεύω. Σερβίρω πασπαλίζοντας με το τυρί και τον μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: