Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Χρόνος αναμονής: 2-3 ώρες
Χρόνος ψησίματος: 15’
- 4 κ.σ. κοφτές αλεύρι
- 3 κ.σ. κοφτές βούτυρο
- 1 φλιτζ.τσαγιού γάλα
- 2 κρόκοι αβγών
- 2 ασπράδια αβγών
- 2 φλιτζ.τσαγ. παρμεζάνα η γραβιέρα
- άσπρο πιπέρι
- 5-6 κ.σ. αλεύρι
- 5-6 κ.σ. φρυγανιά
Σε μία κατσαρόλα βάζω το αλεύρι και το βούτυρο. Ανακατεύω το μίγμα σε σιγανή φωτιά και ρίχνω σιγά-σιγά το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Οταν το γάλα πήξει, το αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τους κρόκους των αβγών και το τυρί. Βάζω το μίγμα σε ένα μπωλ και το αφήνω για 2-3 ώρες στο ψυγείο.
Ετοιμάζω 3 μπωλ. Στο ένα χτυπάω τα ασπράδια με λίγο λάδι, στο δεύτερο βάζω λίγο αλεύρι και στο τρίτο φρυγανιά τριμμένη.
Βγάζω το μίγμα από το ψυγείο πλάθω σε μπαλάκια, τα οποία βουτάω ένα-ένα σε κάθε μπωλ, πρώτα στο αλεύρι, μετά στα ασπράδια και τέλος στη φρυγανιά. Τα τηγανίζω σε μπόλικο λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου