Μερίδες: 1 πίτσα
Χρόνος προετοιμασίας: 30’
Χρόνος ψησίματος: 30’
- Βασική ζύμη για πίτσα 20’
- 250 γρ. ντοματάκι κονκασέ
- 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 50 γρ. Παρμέζανα σε φλούδες
- 1 σκ. σκόρδο
- 20 ml ελαιόλαδο Άλτις
- 5-6 φέτες προσούτο
- 3-4 φύλλα βασιλικού
- 10 φύλλα ρόκας
- Ρίγανη
- Αλάτι
Ετοιμάζω τη σάλτσα βάζοντας σε ένα μπωλ το ντοματάκι, το λάδι, το αλάτι, τη ρίγανη, τα φύλλα ρόκας, τον βασιλικό και το σκόρδο. Αφού ανοίξω το ζυμάρι μου και το τοποθετήσω σε ταψί (των 30 εκατοστών), προσθέτω τη σάλτσα, απλώνοντάς τη από μέσα προς τα έξω αφήνοντας ένα κενό 5 εκ. από την άκρη του ζυμαριού. Στη συνέχεια τοποθετώ από έξω προς τα μέσα την τριμμένη μοτσαρέλα. Τοποθετώ την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 280 βαθμούς και σε 8 λεπτά την βγάζω. Αφού την βγάλω από τον φούρνο, προσθέτω το προσούτο, τα φύλλα της ρόκας και τις φλούδες της παρμεζάνας σε όλη την επιφάνεια της πίτσας. Τέλος ραντίζω με λίγο λάδι και την βάζω στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου