Χταπόδι με ούζο στην λαδόκολλα

Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 30’

  • 1 χταπόδι μεσαίου μεγέθους γύρω στο κιλό πλυμένο και καθαρισμένο
  • μισό φλιτζάνι ούζο
  • 2 μεγάλες φέτες πορτοκαλιού
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτά φετάκια
  • 1/3 φλιτζανιού κομμένος πλατύφυλλος μαϊντανός
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Βάζω το χταπόδι σε μια στεγνή κατσαρόλα και το αφήνω για 20’ να αρχίσει να βγάζει τα υγρά του. Ρίχνω το ούζο και το πορτοκάλι. Μετά από περίπου 25’ και αφού το χταπόδι έχει πάρει ένα ροδαλό χρώμα το βγάζω από την κατσαρόλα και το σουρώνω καλά.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζω το χταπόδι σε μία λαδόκολλα και πασπαλίζω με το σκόρδο, το πιπέρι και το μαϊντανό και το τυλίγω στη λαδόκολλα. Το βάζω σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο ταψί και ψήνω το χταπόδι για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι η σάρκα του να γίνει τρυφερή. Έπειτα, το βάζω σε μια πιατέλα και το σερβίρω αμέσως κόβοντας τα πλοκάμια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: