Χταπόδι στιφάδο

Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 10’

  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κιλό χταπόδι κομμένο σε μπουκές
  • 6 κρεμμύδια μέτρια, κομμένα στα τέσσερα
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 ντομάτες κομμένες στα τέσσερα
  • δαφνόφυλλα
  • 1 κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού
  • 5-6 κόκκους μπαχάρι
  • 1/4 φλιτζ. τσαγιού ξίδι
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • Πιπέρι
Στο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά προσθέτω όλα τα κρεμμύδια. Τα αφήνω για 10΄ σε πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέτω το σκόρδο, το χταπόδι, τις ντομάτες, τη δάφνη, το μπαχάρι και τη φλούδα πορτοκαλιού. Περιχύνω με το ξίδι και το κρασί. Σιγοβράζω για 1 ώρα το στιφάδο, ξεσκέπαστο. Προς το τέλος τριβω το πιπέρι. Όταν το βγάλω από τη φωτιά η σάλτσα πρέπει να είναι μελωμένη και πηχτή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: