Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 10’
- 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 1/2 κιλό χταπόδι κομμένο σε μπουκές
- 6 κρεμμύδια μέτρια, κομμένα στα τέσσερα
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 ντομάτες κομμένες στα τέσσερα
- δαφνόφυλλα
- 1 κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού
- 5-6 κόκκους μπαχάρι
- 1/4 φλιτζ. τσαγιού ξίδι
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
- Πιπέρι
Στο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά προσθέτω όλα τα κρεμμύδια. Τα αφήνω για 10΄ σε πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέτω το σκόρδο, το χταπόδι, τις ντομάτες, τη δάφνη, το μπαχάρι και τη φλούδα πορτοκαλιού. Περιχύνω με το ξίδι και το κρασί. Σιγοβράζω για 1 ώρα το στιφάδο, ξεσκέπαστο. Προς το τέλος τριβω το πιπέρι. Όταν το βγάλω από τη φωτιά η σάλτσα πρέπει να είναι μελωμένη και πηχτή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου