Τραγανά μοναδικά μουστοκούλουρα

Η συνταγή είναι της γιαγιάς της φίλης μου της Νάντιας. Δοκιμάστε τα!

Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Χρόνος ψησίματος: 15-30’

·        3 κιλά Αλεύρι
·        6 ποτήρια λάδι
·        500-700 γρ. ζάχαρης αναλόγως με το πόσο γλυκός είναι ο μούστος
·        Μπόλικη Κανέλλα & γαρύφαλλο τριμμένο
·        2 κουταλιές σούπας σόδα
·        1 μικρό ποτήρι κονιάκ
·        Μούστο όσο πάρει για να βγει το μείγμα ούτε αραιό ούτε σκληρό, να πλάθετε ωραία.

Ανακατεύω το αλεύρι με την ζάχαρη και την σόδα. Ρίχνω εναλλάξ το λάδι, το κονιάκ και το μούστο, ζυμώνοντας συνέχεια. Τέλος ρίχνω τα κανελλογαρύφαλλα. Ζυμώνω συνέχεια μέχρι να έχω μία ζύμη ούτε πολύ αραιή ούτε πολύ σκληρή ή οποία πλάθετε ωραία. Μπορώ να φτιάξω μικρές πλεξούδες ή στρογγυλά κουλουράκια σαν όμικρον.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς από 15-30 λεπτά ανάλογα με το πόσο μικρά ή μεγάλα είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: