Γρανίτα με ροδάκινα, λουίζα και ρούμι

Μερίδες: 3
Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος αναμονής: 10 ώρες

  • 5 ροδάκινα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 1 σφηνάκι ρούμι
  • 1 κ.σ. λουίζα αποξηραμένη 
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το νερό, τη ζάχαρη και την λουίζα. Αποσύρω μετά από 2-3 βράσεις. Σουρώνω το σιρόπι από την λουίζα και το αφήνω να κρυώσει. Κόβω το ροδάκινο σε κομμάτια και το περνάω από το Multi. Ανακατεύω καλά το σιρόπι με το πολτό ροδάκινου και το ρούμι. Βάζω το μείγμα σε παγοθήκες και το αφήνω να παγώσει. Όταν γίνουν παγάκια τα περνάω από μπλέντερ. Σερβίρω με μία φέτα ροδάκινο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: