Μερίδες: 3
Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος αναμονής: 5 ώρες
- 2 φλιτζ. τσαγιού χυμό λεμονιού
- 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζ. τσαγιού νερό
- 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
- 10 φύλλα βασιλικού
Σουρώνω τον χυμό λεμονιού σε λεπτή σήτα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τη ζάχαρη, το νερό και το δεντρολίβανο. Μόλις πάρει 2-3 βράσεις το κατεβάζω και ρίχνω τα φύλλα του βασιλικού. Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει και προσθέτω το χυμό λεμονιού. Ανακατεύω καλά. Τα βάζω σε ένα μεταλλικό σέικερ και το αφήνω στην κατάψυξη για 1 ώρα. Μετά από την ώρα ανακατεύω πάλι με ένα πηρούνι και το ξαναβάζω στην κατάψυξη για 4 ώρες. Την χτυπάω στο multi για λίγο και σερβίρω με μία φέτα λεμόνι και φύλλα βασιλικού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου