Ψωμί με ελιές και λιαστές ντομάτες

Μερίδες: 2 φρατζόλες
Χρόνος προετοιμασίας: 30’
Χρόνος αναμονής: 2 ώρες
Χρόνος ψησίματος: 20’

  • 1 κιλό αλεύρι (ολικής αλέσεως)
  • ½ κ.γ. σκόρδο (σκόνη)
  • 45 γρ. μαγιά μπίρας (νωπή)
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 150 γρ. ελιές μαύρες θρούμπες ψιλοκομμένες
  • 6 λιαστές τομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 ½ κούπα χλιαρό νερό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι
Ανακατεύω το αλεύρι με το σκόρδο, τη ρίγανη, τη ζάχαρη και το αλάτι. Διαλύω τη μαγιά σε 3-4 κουταλιές χλιαρό νερό, προσθέτοντας 1-2 κουταλιές από το αλεύρι. Αφήνω το μίγμα της μαγιάς σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Στη συνέχεια βάζω το αλεύρι σε μια λεκάνη, ρίχνω τη μαγιά, το ελαιόλαδο και σιγά-σιγά το νερό. Ζυμώνω πολύ καλά με τα χέρια. Μόλις ενωθούν τα υλικά, προσθέτω τις ελιές και τις λιαστές τομάτες. Ξαναζυμώνω καλά και πλάθω από τη ζύμη δύο φραντζόλες. Τις τοποθετώ επάνω σε ταψί που έχω στρώσει λαδόκολλα Σκεπάζω τις φρατζόλες μου και τις αφήνω να φουσκώσουν μέχρι να γίνουν διπλάσιες. Τις ραντίζω με λίγο νερό και τις πασπαλίζω με σουσάμι. Τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: