Ζεστά καναπεδάκια σολωμού

Μερίδες: 8 καναπεδάκια
Χρόνος προετοιμασίας: 15'
Χρόνος ψησίματος: 10'

 

·        10 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα κομμένα διαγωνίως σε τριγωνάκια
·        100 γρ. Τυρί κρέμα
·        100 γρ. καπνιστό σολομό, ψιλοκομμένο
·        1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
·        1 κ.σ. τριμμένο ρεγκάτο
·        αλάτι
·        φρεσκοτριμμένο πιπέρι
·        1 αυγό
·        1 κουταλιά γάλα
·        1/4 κ.γ. πάπρικα
·        βούτυρο, για το τηγάνισμα

Ανακατεύω το τυρί κρέμα με το σολομό, το άνηθο και το ρεγκάτο. Δοκιμάζω και προσθέτω αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αλείφω τα μισά τριγωνάκια ψωμιού με το μίγμα και τα κλείνω με τα υπόλοιπα τριγωνάκια σε σάντουιτς, πατώντας τα καλά, να στερεωθούν. Χτυπάω το αυγό με το γάλα, προσθέτω αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα. Βουτάω τα σάντουιτς και από τις δύο πλευρές στο μίγμα του αυγού και τα τηγανίζω στο λιωμένο βούτυρο που έχω βάλει στο τηγάνι, ώσπου να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα αφήνω για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα σερβίρω αμέσως πριν κρυώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: