Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος μαγειρέματος: 20’
· 500 γρ. γαρίδες μεγάλες,
· 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
· 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές ροδέλες
· 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα κομμάτια
· ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα
· 1 κ.σ. κάππαρη
· ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
· 3 κ.σ. ούζο
· 400 γρ. Ταλιατέλες
· Αλάτι
· φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αφαιρώ το έντερο από τις γαρίδες και τις πλένω. Τις αφήνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Ζεσταίνω το λάδι σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και σοτάρω το σκόρδο και τις πιπεριές για 2΄. Προσθέτω και τις γαρίδες και τις γυρίζω στο τηγάνι για 2΄ περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Σβήνω με το ούζο. Προσθέτω τη ντομάτα, τη κάππαρη, αλάτι και πιπέρι και αφήνω το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα για 7΄ περίπου.
Στο μεταξύ βράζω τα ζυμαρικά. Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά μου τα στραγγίζω και τα ανακατεύω απαλά στο τηγάνι με τις γαρίδες. Σερβίρω το φαγητό μου ζεστό.
σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στραγγίστε. Μεταφέρετε τα στο τηγάνι με τις γαρίδες και τα ανακατέψτε απαλά. Σερβίρετε σε πιατέλα ή απευθείας στα πιάτα. Είναι ένα τέλειο πιατο για ούζο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου