Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος μαγειρέματος: 15’
Για τις γαρίδες
· 1 κιλό γαρίδες, με το κέλυφος με καθαρισμένο το έντερο
· Ελαιόλαδο
· αλάτι
· φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα
· 1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
· 1 κ.σ. σκόρδο λιωμένο
· 1 κ.γ. ξερή chili ψιλοκομμένο
· 1-2 κ.σ. σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
· 1/4 φλιτζανιού ασιατική Fish Sauce
· 1 κ.σ. μαύρη ή ξανθή ζάχαρη
· 1/4 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
· 2 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
· 1 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για τις γαρίδες:
Πλένω και στραγγίζω τις γαρίδες. Τις περνάω σε καλαμάκι για σουβλάκι (3-4 σε κάθε καλαμάκι). Τις αλείφω με λάδι, τις αλατοπιπερώνω και τις κρατάω στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Τις βγάζω 15 λεπτά προτού τις ψήσω.
Τις ψήνω είτε στα κάρβουνα είτε στο γκριλ μέχρι να κοκκινίσει το κέλυφος.
Για την σάλτσα:
Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρω στο λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την καυτερη πιπεριά για την σάλτσα.
Σε μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνω τη Fish Sauce, τη μαύρη ή ξανθή ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύω να διαλυθεί η ζάχαρη και μόλις πάρει βράσει, προσθέτω το σοταρισμένο κρεμμύδι και κατεβάζω από την φωτιά. Προσθέτω το κρεμμυδάκι και το φρέσκο κόλιανδρο.
Μόλις οι γαρίδες είναι έτοιμες τις περιχύνω με την σάλτσα μου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου