Σαλάτα με γαλοπούλα ρόδι και φυστίκια αιγίνης

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 30’

  • ¼ στήθος γαλοπούλας
  • 1 γαλλικό μαρούλι
  • 1 κόκκινη λόλα
  • 1 πράσινη λόλα
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 3-4 κάστανα βρασμένα σε κομμάτια
  • 3-4 κλωναράκια μαϊντανό τα φύλλα του ψιλοκομμένο
  • 3-4 φύλλα άνιθο ψιλοκομμένο
  • 3-4 φύλλα μαϊντανό
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • Σπόροι από 1 ρόδι
  • 4 κ.σ. ξίδι ή κρέμα μπαλσάμικο
  • 30 φιστίκια αιγίνης ψημένα, αλατισμένα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ¼ φλιτζανιού και 3 κ.σ. ελαιόλαδο 
Κόβω το στήθος γαλοπούλας σε λεπτές λωρίδες και αλατοπιπερώνω. Σοτάρω με 3 κ.σ. ελαιόλαδο για να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Κόβω τα σαλατικά μου με το χέρι και τα βάζω στην σαλατιέρα, προσθέτω τα κάστανα, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα υπόλοιπα μυρωδικά, το ρόδι, το μπαλσάμικο, ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο, την γαλοπούλα αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά. Πασπαλίζω με τα φιστίκια αιγίνης και σερβίρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: