- 1 πακέτο σφολιάτα 800-900 γρ.
- 1 πράσινη πιπεριά σε καρέ
- 1 κρεμμύδι κομμένες σε λεπτές φέτες
- 200 γρ. μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
- 150 γρ. χωριάτικο λουκάνικο σε ροδέλες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 150 γρ. μετσοβόνε κομμένο σε μικρά καρέ.
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 αυγό ανακατεμένο με 1 κ.σ. γάλα για την επάλειψη
Σοτάρω στο λάδι σε μέτρια φωτιά το σκόρδο και το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά. Προσθέτω τις πιπεριές, το λουκάνικο και σοτάρω για άλλα 3 λεπτά και ρίχνω τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω το θυμάρι και αφήνω να εξατιμιστούν τα υγρά για περίπου 6-8 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά, τα αφήνω να κρυώσουν για λίγο και ρίχνω το μετσοβόνε και ανακατεύω.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνω το ταψί, απλώνω το ένα φύλλο σφολιάτας, ρίχνω τη γέμιση και σκεπάζω με το άλλο φύλλο, γυρνώντας τις άκρες. Αλείφω την επιφάνεια με το νερό και το αβγό και ψήνω για 40-45 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου