Χρόνος προετοιμασίας: 20’
- 600 γραμ πράσινες σαλάτες (iceberg, σπανάκι, αντίδια, μαρούλι, κόκκινη λόλα, άνηθο)
- 2 αχλάδια καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
- 80 γραμ καρυδόψιχα χοντροκομμένη
- 150 γραμ. ροκφόρ κομμένο σε μικρούς κύβους
για τη σάλτσα
- 1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μπαλσάμικο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ένα μικρό μπρίκι ζεσταίνω το μπαλσάμικο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Το αποσύρω από τη φωτιά.
Σε ένα σέικερ χτυπάω το ελαιόλαδο μαζί με το μείγμα μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι. Το διατηρώ στο ψυγείο.
Σε μια σαλατιέρα βάζω τα πράσινα φύλλα των λαχανικών, το αχλάδι, το ροκφόρ και ανακατεύω. Διατηρώ τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρω
Πριν τη σερβίρω περιχύνω με τη σάλτσα και ανακατεύω. Τελευαία βάζω την καρυδόψιχα για να διατηρηθεί τραγανή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου