Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 30’
Χρόνος ψησίματος: 20’
Χρόνος προετοιμασίας: 30’
Χρόνος ψησίματος: 20’
· 1 κιλό σαρδέλες ή γαύρο ή μαρίδες
· 3/4 κούπας λάδι
· 5-6 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
· 2 κουταλιές ξύδι
· αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Καθαρίζω τις σαρδέλες, με μαχαίρι κόβω το κεφάλι και τραβάω με απότομη κίνηση για να φύγουν και τα εντόσθια. Ελαφρά ξύνω το δέρμα να φύγουν τα λέπια.
Βάζω το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, να κάψει, ρίχνω και σοτάρω ελαφρά το σκόρδο. Ρίχνω μέσα τις σαρδέλες, το ξύδι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Τις βράζω πάντα σε δυνατή φωτιά, ώσπου να εξατμισθεί όλο το νερό και να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους. Τις σερβίρω ζεστές ή κρύες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου