Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Χρόνος μαγειρέματος: 8’
· 6 γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες (κρατάω το κεφάλι και την ουρά)
· 1 φλ. Πεπόνι κομμένο σε κύβους
· 1 ματσάκι ρόκα κομμένη με το χέρι
· 3 κ.σ. αράπικο φιστίκι καθαρισμένο
· 4 κ.σ. σόγια σος
· 2 κ.σ. χαρουπόμελο
· 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
· 4 κ.σ. ελαιόλαδο
· 1 κ.σ. μάραθο ψιλοκομμένο
· 1 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
· αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προθερμαίνω το γκριλ του φούρνου στους 170 βαθμούς. Βάζω τις γαρίδες σε ένα ταψάκι. Ανακατεύω σε ένα μπωλ την σόγια σος, το χαρουπόμελο, τον χυμό λεμονιού και περιχύνω τις γαρίδες τις οποίες ψήνω για 4 λεπτά από την μία μεριά και 4 λεπτά από την άλλη. Αφήνω τις γαρίδες να κρυώσουν. Παίρνω τα υγρά του ταψιού και τα κρατάω σε ένα μπωλ. Σε αυτό το μπωλ ρίχνω σιγά σιγά το ελαιόλαδο και ανακατεύω με το σύρμα. Στην σαλατιέρα μου βάζω την ρόκα, το πεπόνι, τον μάραθο, το κόλιανδρο, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω απαλά. Τοποθετώ από πάνω τις γαρίδες, περιχύνω την σάλτσα μου και πασπαλίζω με αράπικο φυστίκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου