Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 25’
Χρόνος μαγειρέματος: 20’
· 1 κιλό σαρδέλες φιλεταρισμένες
· 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
· 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
· 2 κ.σ. κάπαρη
· 1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
· 1 ντομάτα τριμμένη
· 3 κ.σ. μουστάρδας
· 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
· Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
· 1 γλ. τσαγιού ελαιόλαδο
· 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βάζω τις σαρδέλες μου σε ένα ταψάκι την μία δίπλα στην άλλη. Σε ένα τηγάνι ρίχνω λίγο ελαιόλαδο και σοτάρω τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το σκόρδο, την κάπαρη και τα αφήνω να σοταριστούν άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας. Σβήνω με το κρασί, προσθέτω την ντομάτα, την μουστάρδα και περιμένω να εξατμιστεί το αλκοόλ. Σιγοβράζω για 5’ και ανακατεύω κατά διαστήματα. Βγάζω το τηγάνι από τη φωτιά, πασπαλίζω με μαϊντανό, προσθέτω τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω. Περιχύνω τις σαρδέλες μου με την σάλτσα και πασπαλίζω με την φρυγανιά. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20’.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου