Ινδονησιακές καυτερές γαρίδες

Μερίδες: 3
Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος μαγειρέματος: 15’
·        1/3 κούπας λάδι
·        1 κόκκινη φρέσκια σε ροδέλες
·        1 κουταλιά τριμμένο τζίντερ
·        2 μικρές chilies
·        2 κουταλιές αμύγδαλα σε δοντάκια
·        2 μικρά κρεμμύδια σε χοντρά φετάκια
·        1/2 κιλό γαρίδες
·        2 μικρές ντομάτες σε κύβους
·        1 κ.σ. ζάχαρη
·        2 κουταλιές χυμό λάιμ
·        αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Καθαρίζω τις γαρίδες, αφαιρώντας το έντερο. Βάζω λάδι στο wok, ρίχνω το τζίντζερ, τη πιπεριά κομμένη στα δύο, χωρίς τους σπόρους, 2 chilies και τα αμύγδαλα κομμένα σε δοντάκια. Χαμηλώνω τη φωτιά και ρίχνω το κρεμμύδι να μαραθεί. Προσθέτω τις γαρίδες να πάρουν χρώμα και βάζω φρέσκο πιπέρι. Ρίχνω τη ζάχαρη να καραμελωθούν οι γαρίδες. Προσθέτω το αλάτι, το λάιμ, τις ντομάτες κομμένες σε όγδοα και τις αφήνω για λίγο, μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: