Σπανακόρυζο

μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά


·        675 γραμ. φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο
·        7 κ.σ. ελαιόλαδο
·        1 μεγάλo κρεμμύδι ψιλοκομμένο
·        χυμός μισού λεμονιού
·        2/3 κούπες ζεστό νερό
·        115 γραμ. μακρύκοκκο ρύζι
·        3 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος άνηθος
·        Αλάτι
·        Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πλένω σχολαστικά το σπανάκι πολλές φορές μέχρι το νερό να παραμένει καθαρό, και το αφήνω στραγγίξει στο σουρωτήρι. Το τινάζω για να φύγουν τα νερά και το κόβω τα σε μεγάλα κομμάτια. Βάζω το λάδι να κάψει σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρω το κρεμμύδι και στη συνέχεια το σπανάκι για λίγα λεπτά.
Μόλις μαλακώσουν τα φύλλα, ρίχνω το λεμόνι, το νερό κι το αφήνω να βράσει. Προσθέτω το ρύζι και το μισό άνηθο, σκεπάζω και βράζω το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Αν μου φαίνεται στεγνό, προσθέτω λίγο ζεστό νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: