Μερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 35 λεπτά
- 500 γραμμ. Καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 κλωνάρι σέλερυ
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
- 1/2 λίτρο ζωμός κρέατος
- 1 πρέζα ginger
- 1/4 κούπα ελαιόλαδο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
Σε κατσαρόλα σοτάρω με το ελαιόλαδο και το βούτυρο, το πράσο και τα κρεμμυδάκια για 3’. Προσθέτω τις πατάτες και τα καρότα. Τα αφήνω για 3’ μέχρι να γυαλίσουν και στη συνέχεια προσθέτω τον ζωμό. Αφήνω να βράσει για 25’. Βγάζω την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιώ με το multi χειρός. Ξαναβάζω την κατσαρόλα στην φωτιά, ρίχνω τα αρωματικά και αφήνω να βράσει για άλλα 5’. Σε κάθε πιάτο προσθέτω στην μέση μία κουταλιά σούπας γιαούρτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου