Βασική ζύμη για πίτσα 20 λεπτών

Μερίδες: 2 πίτσες
Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος αναμονής: 10’
Χρόνος ψησίματος: 35’

  • ½ λίτρο νερό
  • 900 γρ. αλεύρι
  • 5 γρ. ξερή μαγιά
  • 50 γρ. αλάτι
  • 50 ml ελαιόλαδο
Διαλύω την μαγιά σε λίγο από το χλιαρό νερό. Ρίχνω πρώτα το αλάτι και μετά το ελαιόλαδο. Ρίχνω σιγά-σιγά το νερό και παράλληλα ζυμώνω μέχρι η ζύμη μου να γίνει ελαστική. Αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και μετά την απλώνω σε ένα αλευρωμένο ταψάκι.
Προσθέτω τα υλικά που θέλω στην επιφάνεια της πίτσας και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 180 βαθμούς στην μεσαία θέση.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια: