Pancakes

Μερίδες: 15
Χρόνος Προετοιμασίας: 10’
Χρόνος ψησίματος: 10’

  • 125 γραμμ. αλεύρι μαλακό
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 125 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
  • ξύσμα από ½ πορτοκάλι

Για το σερβίρισμα
  • Ζάχαρη άχνη και κανέλλα ή μέλι ή μαρμελάδα ή πραλίνα

Κοσκινίζω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπωλ. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάω το αυγό, την ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και συνεχίζω το ανακάτεμα. Τέλος προσθέτω το βούτυρο και το ξύσμα και ανακατεύω πάλι.
Ρίχνω το μείγμα μου στο μπωλ με το αλεύρι και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να έχω έναν ομοιογενή χυλό.
Ζεσταίνω ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνω μέσα ελάχιστο ελαιόλαδο. Ρίχνω μία κουταλιά σούπας από το μείγμα και το αφήνω να ροδίσει για 2΄ από κάθε πλευρά.
Σερβίρω τις τηγανίτες ζεστές με ζάχαρη άχνη και κανέλα ή με μαρμελάδα ή μέλι ή με πραλίνα φουντουκιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: