Μερίδες: για 40 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας: 25’
Χρόνος ψησίματος: 35’
- ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. ταχίνι
- 1 φλ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. μαστίχα
- ½ κ.γ. μαχλέπι
- 1 φλ. νερό
- 3 αστεροειδείς γλυκάνισους (προεραιτικά)
- ½ φλ. σουσάμι
Βράζω το νερό με τους γλυκάνισους για 3-4 λεπτά. Σπάω το μαχλέπι και τη μαστίχα κοπανώντας τα σε γουδί μαζί με ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη που θα τα βοηθήσει να τριφτούν καλύτερα. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύω το μισό αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη μαστίχα και το μαχλέπι. Σε μίξερ χτυπάω το ταχίνι με τη ζάχαρη για να αφρατέψει και προσθέτω λίγο-λίγο το νερό αρωματισμένο με γλυκάνισο, μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Συνεχίζω το χτύπημα και προσθέτω λίγο λίγο το μείγμα από το αλεύρι και τα αρωματικά μέχρι να αρχίσει να σφίγγει η ζύμη. Αν σφίξει πολύ γρήγορα το μείγμα, δεν χρειάζεται να βάλουμε όλο το αλεύρι, ενώ μπορεί να χρειαστεί να βάλουμε παραπάνω αλεύρι αν δεν σφίξει.
Γενικά θέλουμε μια μέτρια ζύμη όχι πολύ σφιχτή. Παίρνω μικρά κομμάτια σε μέγεθος ενός καρυδιού και το πλάθω σε στενόμακρα μπαστουνάκια ή στρογγυλά κουλουράκια. Τα περνάω από σουσάμι και τα τοποθετώ σε αντικολλητικό ταψί ή ταψί αλειμμένο με λίγο ταχίνι ή τριμμένα καρύδια. Ψήνω τα ταχινοκούλουρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου