Βασιλόπιτα με ξερά φρούτα

  • 400 γρ αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικεν πάουντερ
  • 300 ζάχαρη άχνη
  • 300 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 6 αυγά
  • 600 γρ ξερά φρούτα (βερύκοκα, δαμάσκηνα, ginger, ακτινίδιο, ανανάς κλπ) ψιλοκομμένα σε μικρά κυβάκια
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • ½ κουτ κανέλα
  • ½ κ.γ. κάρδαμο
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο

Σε ένα μπώλ κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν. Προσθέτω το ξύσμα και όλα τα μπαχαρικά. Σε άλλο μπωλ βάζω το βούτυρο και την άχνη και τα ανακατεύω με σύρμα πολύ καλά ή τα βάζω στο multi. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά στο μίγμα του βουτύρου ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνω σιγά-σιγά το αλεύρι μου ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις ομοιογενοποιηθεί to μίγμα μου βάζω τα ξερά φρούτα και ανακατεύω για να πάνε παντού .
Προθερμαίνω το φούρνο μου στους 170 βαθμούς. Βουτυρώνω και αλευρώνω το ταψί μου και βάζω μέσα το μίγμα μου. Ψήνω για 1 ώρα στους 170 βαθμούς και άλλα 15 λεπτά στους 160.

Δεν υπάρχουν σχόλια: