- 4-5 φέτες μπέικον
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- ½ πράσο ψιλοκομμένο (μόνο το λευκό μέρος)
- Λίγο ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 500 γρ μανιτάρια διάφορα
- 700 ml ζωμό κότας
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κόβετε σε 5-6 μέρη τις λουρίδες του μπέικον και τις σωτάρετε με ελάχιστο λάδι και βούτυρο, σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά σε βαθιά κατσαρόλα, μέχρι να γίνει τραγανό. Μετά, το αφαιρείτε και το αφήνετε σε ένα πιάτο.
Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτετε το κρεμμύδι, το πράσο και τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες. Σωτάρετε για 2-3 λεπτά και προσθέτετε τον ζωμό, αλατοπίπερο, σκεπάζετε και αφήνετε την σούπα να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Την κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος.
Χτυπάτε την σούπα σε μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει λεία υφή. Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για μερικά λεπτά αφού δοκιμάσετε για αλάτι και πιπέρι.
Αν σας αρέσουν τα καυτερά, προσθέστε ταμπάσκο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου