Ψαρόσουπα

·        1 κιλό ψάρια (προτιμήστε αυτά με λίγα κόκκαλα, δείτε την ενότητα «μυστικά μαγειρέματος»)
·        1 μεγάλο κρεμμύδι
·        2 καρότα
·        2 πατάτες
·        3-4 κλωνιά σέλινο ή σέλερυ
·        1 ζωμός λαχανικών
·        Χυμός από 2 λεμόνια
·        2 αυγά
·        1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι γλασέ
·        Αλάτι
·        Φρεσκοτριμένο πιπέρι

Βράζουμε σε μία κατσαρόλα τα ψάρια μας. Για το χρόνο βρασίματος του κάθε ψαριού δείτε στην ενότητα «μυστικά μαγειρέματος».
Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα λαχανικά μας μαζί με τον κύβο.
Λίγο πριν βράσουν τα λαχανικά, ρίχνουμε και το ρύζι. Όταν βράσουν τα λαχανικά, αφαιρούμε μία μικρή ποσότητα λαχανικών, την οποία πολτοποιούμε στο multi, και ξαναρίχνουμε μέσα στην σούπα μας με τα λαχανικά. Έτσι η σούπα μας αποκτά πιο βελούδινη υφή.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα με τα λαχανικά από τη φωτιά, για να μην μας αυγοκόψει η σούπα όταν θα ρίξουμε το αυγολέμονο.
Χτυπάμε τα δύο αυγά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και 5-6 κουταλιές σούπας από την κατσαρόλα μας με τα λαχανικά. Προσθέτουμε το αυγολέμονο στην σούπα ανακατεύοντας συνεχώς για 1-2 λεπτά. Βάζουμε πάλι για 2-3 λεπτά την κατσαρόλα μας σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Τέλος προσθέτουμε τα ψάρια μας αφού τα έχουμε καθαρίσει.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: