Πίτα καισαρείας

Μερίδες: 10
Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Χρόνος μαγειρέματος: 40’

  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 6 φύλλα κρούστας
  • ½ κιλό τυρί κασέρι κομμένο σε φέτες
  • 20 φέτες παστουρμά
  • 2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • ελάχιστο κύμινο
  • μαύρο σουσάμι
Μοιράζω τις φέτες κασέρι σε δύο δόσεις. Βουτυρώνω το ταψάκι και στρώνω τα μισά φύλλα κρούστας βουτυρωμένα. Βάζω μία πρώτη στρώση τυρί, και από πάνω τον παστουρμά και τις ροδέλες ντομάτας. Στη συνέχεια, ρίχνω ελάχιστο κύμινο πάνω στις ντομάτες, στρώνω τις υπόλοιπες φέτες τυρί και σκεπάζω την επιφάνεια με 3 βουτυρωμένα φύλλα. Πασπαλίζω την πίτα μου με μαύρο σουσάμι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδοκοκκινίσει για περίπου 40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: