Κιμαδόπιτα

Μερίδες: 10
Χρόνος προετοιμασίας: 35’
Χρόνος μαγειρέματος: 30’

  • 1/2 κιλό φύλλο σφολιάτα
  • 5 αγγιναρούλες μικρές ψιλοκομμένες (κονσέρβα)
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1/2 κούπα κεφαλοτύρι ή γραβιέρα τριμμένο
  • 1/2 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμμένη
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 3 λωρίδες μπέικον ψιλικομμένο
  • 3 αυγά
  • 1/2 κούπα γάλα εβαπορέ
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ένα μπωλ, ανακατεύω τον κιμά, το τυρί, τον άνηθο, τη φρυγανιά, το αλεύρι, το μπέικον και το κρεμμύδι. Χτυπάω σ' ένα πιάτο τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνω στο μίγμα με τον κιμά. Σε μια ταρτιέρα ή ένα ταψί 35 εκ., απλώνω 1 φύλλο σφολιάτα, το αλείφω με το κροκάδι και το ψήνω μέχρι να ροδίσει σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 15'. Απλώνω το μίγμα επάνω στο φύλλο και το σκεπάζω με το επόμενο φύλλο, αφού το έχω βουτυρώσει από την κάτω πλευρά. Ανοίγω λίγο το φύλλο να στρογγυλέψει και τα κομμάτια που εξέχουν, τα κόβω με ψαλίδι ως το χείλος της ταρτιέρας. Πατάω με τα δάχτυλα τη σφολιάτα να κλείσει και με ένα πηρούνι, την τρυπάω κάνοντας σχέδιο, όπως θα την έκοβα σε μερίδες. Αλείφω με τον υπόλοιπο κρόκο και ψήνω στους 100 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει για περίπου 30’.

Δεν υπάρχουν σχόλια: