Αν έχετε δοκιμάσει και την τυρόπιτα της Γιάννας, τότε σίγουρα θα προτιμήσετε και την σπανακόπιτα της.
Μερίδες: Για ένα μικρό ταψί, 8 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας: 45’
Χρόνος μαγειρέματος: 35’
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα και το λάδωμα των φύλλων
- ½ κιλό σπανάκι φρέσκο χονδροκομμένο
- ½ πράσο κομμένο σε ροδέλες
- ½ ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
- 1 κρεμύδι ξερό κομμένο σε μικρά καρέ
- 1 ματσάκι άνιθο ψιλλοκομένο
- 400 γρ φέτα θρυμματισμένη
- 6 αυγά
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Γέμιση
Σε μία κατσαρόλα σοτάρω τα κρεμμύδια μου και το πράσο. Σε άλλη κατσαρόλα βάζω το σπανάκι χωρίς νερό και χωρίς λάδι για να μαραθεί και να φύγουν τα υγρά. Το στραγγίζω για να φύγουν τελείως τα υγρά. Ρίχνω το σπανάκι μου στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια και το πράσο. Προσθέτω και τον άνιθο. Τα ανακατεύω καλά. Προσθέτω φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφού θρυμματίσω τη φέτα την προσθέτω και αυτήν στην κατσαρόλα. Χωρίζω την γέμιση στα 3.
Τοποθετώ 4 φύλλα στο ταψί αφού τα λαδώσω ένα-ένα. Βάζω και απλώνω το ένα τρίτο της γέμισης. Από πάνω βάζω 2 χτυπημένα αυγά. Τοποθετώ άλλα 2 φύλλα, βάζω το 1/3 της γέμισης και 2 χτυπημένα αυγά. Βάζω άλλα 2 φύλλα και βάζω την υπόλοιπη γέμιση και 2 χτυπημένα αυγά. Τέλος βάζω τα υπόλοιπα φύλλα και κλείνω την πίτα μου. Την κόβω μόνο κάθετα και ραντίζω με λίγο νεράκι για να γίνει τραγανό το φύλλο. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 40’ μέχρι να ροδίσει.
Άλλα κόλπα: Τη γέμιση μπορώ να τη διατηρήσω στο ψυγείο για 2-3 μέρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου