Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Της φίλης μου της Γιάννας. Αχ αυτές οι σμυρνιές!
· 1 πακέτο Φύλλο κρούστας
· 350 γρ. Φέτα θρυμματισμένη ή φέτα τρίμμα
· 400 γρ. Κασέρι τριμμένο
· 250 γρ. Ανθότυρο θρυμματισμένο
· 5 αυγά
· 200 γρ. βούτυρο
· ½ φλ. Γάλα φρέσκο
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Χρόνος αναμονής: 30’
Χρόνος ψησίματος: 45-60’
Της φίλης μου της Γιάννας. Αχ αυτές οι σμυρνιές!
· 1 πακέτο Φύλλο κρούστας
· 350 γρ. Φέτα θρυμματισμένη ή φέτα τρίμμα
· 400 γρ. Κασέρι τριμμένο
· 250 γρ. Ανθότυρο θρυμματισμένο
· 5 αυγά
· 200 γρ. βούτυρο
· ½ φλ. Γάλα φρέσκο
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ξεπαγώνω τα φύλλα κρούστας. Λιώνω το βούτυρο μου σε ένα μπρίκι. Βουτυρώνω το ταψί μου με πινέλο. Απλώνω στο ταψί ένα φύλλο κρούστας το οποίο θα περισσεύει στις άκρες και το βουτυρώνω. Επαναλαμβάνω το ίδιο με τα μισά φύλλα του πακέτου. Ετοιμάζω το μίγμα μου ανακατεύοντας όλα τα τυριά και βάζω πιπέρι. Βάζω μέσα στο ταψί πάνω από τα βουτυρωμένα φύλλα τα τυριά. Σκεπάζω τα τυριά με τα κάτω φύλλα που περισσεύουν. Απλώνω από πάνω και τα υπόλοιπα φύλλα του πακέτου βουτυρώνοντας τα ένα-ένα. Κόβω την τυρόπιτα σε μερίδες. Ανακατεύω τα αυγά με το φρέσκο γάλα και περιχύνω την τυρόπιτα. Την βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον ½ ώρα. Την βγάζω από το ψυγείο και τη βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45-60 λεπτά. Η τυρόπιτα είναι έτοιμη όταν έχουν ψηθεί τα κάτω φύλλα τα οποία ελέγχω σηκώνοντας την τυρόπιτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου