Συριακό ντιπ (μουχαμάρα)

Τη μελάσσα ροδιού την βρίσκουμε σε μεγάλα σουπερμάρκετ και σε αραβικά ντελικατέσεν.



·        5 πιπεριές κόκκινες
·        100γρ καρυδόψιχα
·        1 παξιμάδι κριθαρένιο ή 2 φέτες ψωμί λίγο μπαγιάτικο
·        2 κουτ. σούπας μελάσσα ροδιού, βαλσαμικό ξύδι ή λεμόνι
·        1 σκελίδα σκόρδο ( ή και δύο αν σας αρέσει η γεύση του)
·        ½ - 1 κουτ. γλυκού κύμινο
·        2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
·        καυτερό πιπέρι (προαιρετικά)

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 C. Πλένω καλά τις πιπεριές και τις βάζω τις σε ένα ταψί ολόκληρες. Ψήνω τις για 20-30 λεπτά γυρίζοντάς μια φορά, μέχρι η φλούδα τους να μαλακώσει και να καεί ελαφρώς. Αφού τις αφήσω να κρυώσουν τις ξεφλουδίζω και τις καθαρίζω από τα σπόρια και τα κοτσάνια.
Βάζω το παξιμάδι ή το ψωμί να μουλιάσει. Στο μπλέντερ αναμιγνύω όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένας ομοιόμορφος πολτός. Δοκιμάζω και διορθώνω τη γεύση αν είναι απαραίτητο. Πριν το σερβίρω το αφήνω για μία τουλάχιστον ώρα στο ψυγείο.

Συνδυάζονται ωραία με αραβικές πίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: