Μιλφέιγ

  • 500 γρ σφολιάτα (2 φύλλα)
  • 150 γρ κρέμα γάλακτος
  • 350 εβαπορέ αραιωμένο
  • 1 αυγό, 3 κρόκοι
  • 40 γρ. Κορν φλαουρ
  • 80 γρ ζάχαρη
  • Μία βανίλια
  • Ζάχαρη άχνη

Απλώνω τις δύο σφολιάτες σε ταψί και τις τρυπάω, ιδιαίτερα στις άκρες για να μην φουσκώσουν πολύ. Τις βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Βάζω την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε μία κατσαρόλα μαζί με λίγη από την ζάχαρη άχνη για να μην μας «αρπάξει» το γάλα και την τοποθετώ σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύω το αυγό, τους κρόκους, το κορν φλάουρ, την ζάχαρη και την βανίλια.
Πριν αρχίσει να βράζει το γάλα μου με την κρέμα γάλακτος προσθέτω το μίγμα των αυγών σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Το αφαιρώ από την φωτιά και απλώνω την κρέμα πάνω στο ένα φύλλο σφολιάτας. Σκεπάζω με το άλλο φύλλο. Τοποθετώ το μιλφέιγ στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα και όταν το βγάζω από το ψυγείο πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: