Χρόνος προετοιμασίας: 20'
Χρόνος αναμονής: 45'
Χρόνος ψησίματος: 12-15'
- 100 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο κομματάκια
- 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
- 1 κουτ. γλυκού ή και λίγο παραπάνω ρίγανη
- ¾ φλ. τσαγιού κόκκινη φαρίνα
Βάζω όλα τα υλικά σε μπολ και τα τρίβω με το χέρι ώστε να γίνουν σαν ψίχουλα. Συνεχίζω να τα δουλεύω με το χέρι, μέχρι να μαλακώσει το βιτάμ, να ενσωματωθούν τα υλικά και να έχω μια ζύμη εύπλαστη. Όσο πλάθω, τόσο πιο εύπλαστη θα γίνεται, διότι θα ζεσταίνεται το βιτάμ. Στον πάγκο μου τοποθετώ ένα αντικολλητικό χαρτί και πάνω του απλώνω τη ζύμη μου σαν φύλλο με τα χέρια. Βάζω επάνω άλλο ένα χαρτί και τώρα απλώνω τη ζύμη με τον πλάστη, ώστε να έχω ένα φυλλαράκι πάχους περίπου 5 χιλιοστών. Όπως είναι η ζύμη, ανάμεσα στα δύο χαρτιά, την βάζω στο ψυγείο για ¾ της ώρας. Την βγάζω από το ψυγείο, αφαιρώ το πάνω χαρτί και κόβω με κουπ-πατ μπισκοτάκια στο μέγεθος που θέλω (καλό είναι να μην είναι πολύ μεγάλα). Όση ζύμη περισσεύει από το κόψιμο, την πλάθω πάλι και την κόβω, μέχρι να τελειώσει όλη. Σε λαμαρίνα του φούρνου, στρώνω αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζω επάνω τα μπισκοτάκια μου. Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς, για 12 -15' περίπου λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Αφού ψηθούν, τα τοποθετώ σε σχάρα να κρυώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου