Μερίδες 6
Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Χρόνος αναμονής: 15-20’
Χρόνος μαγειρέματος: 35-40’
· 300 γρ. λουκάνικα Γερμανικά κομμένα σε ροδέλες
· 8 φέτες μπέικον χοντροκομμένες
· 2 πιπεριές πράσινες
· 300 γρ. Τυρί edam κομμένο σε φετάκια μικρά (ή χοντροτριμμένο)
· 4-5 κ.σ. βούτυρο
· 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
· 8 αυγά
· 200 γρ. κρέμα γάλακτος
· αλάτι
· φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βουτυρώνω ένα ταψί και λιώνω το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνω μέσα το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα σοτάρω ελαφρά. Προσθέτω το μπέικον και σοτάρω για λίγο ακόμη.
Βγάζω το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το μπέικον με τρυπητή κουτάλα και ρίχνω στο τηγάνι τα λουκάνικα. Τα αφήνω να ψηθούν ελαφρά για 2΄-3΄ γυρίζοντας τα. Βάζω στο ταψάκι σε στρώσεις τα λουκάνικα, σκορπίζω λίγο από το μίγμα με τις πιπεριές, το μπέικον και το κρεμμύδι και κατόπιν απλώνω φέτες τυριού. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και τα περιχύνω στο ταψί μου πάνω από τα υπόλοιπα υλικά. Τα αφήνω για 15΄-20΄ και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35΄-40΄
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου