Μερίδες: 3
Χρόνος προετοιμασίας: 10'
Χρόνος μαγειρέματος: 8'
Χρόνος προετοιμασίας: 10'
Χρόνος μαγειρέματος: 8'
· 5 αβγά
· 2 κ.σ. νερό
· 2 κ.σ. ελαιόλαδο
· 1 κ.σ. βούτυρο
· 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
· 1 ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια
· ½ φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
· 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε καρεδάκια
· Αλάτι
· φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ζεσταίνω το λάδι με το βούτυρο. Ρίχνω το κρεμμύδι στο τηγάνι. Ανακατεύω με ένα ξύλινο κουτάλι και προσθέτω λίγα λίγα τα λαχανικά. Τα αφήνω να μαλακώσουν και να σωθούν τα υγρά τους. Χτυπάω τα αβγά σε ένα μπωλ με νερό και αλατοπίπερο. Ρίχνω το μείγμα στα λαχανικά και αφήνω την ομελέτα να ψηθεί από την μία πλευρά για 3’-4’. Γυρίζω την ομελέτα με τη βοήθεια ενός πιάτου, και την ψήνω και από την άλλη πλευρά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου